Nieuws

EERSTE HEILIGE COMMUNIE
De maatregelen die nodig zijn om het corona-virus terug te dringen gaan ver. Zolang de scholen gesloten zijn kunnen de communicantjes ook niet goed voorbereid worden. Ook is het ongewis hoelang de maatregelen gehandhaafd blijven.
Daarom is er besloten om de vieringen van de Eerste Heilige Communie in het hele dekenaat te laten vervallen en door te schuiven naar het volgend schooljaar

Via Radio Maria toch de eucharistieviering volgen en samen bidden

Voor iedereen die de komende weken niet naar de kerk kan gaan wegens de Coronamaatregelen biedt Radio Maria Nederland uitkomst. Het katholieke radiostation zendt al ruim 12 jaar lang dagelijks de eucharistieviering uit en zal dit ook de komende weken blijven doen. Iedereen in Nederland kan Radio Maria ontvangen via DAB+, internet of de via app voor telefoon en tablet.
Eucharistievieringen
Op doordeweekse dagen is de eucharistie live te beluisteren en mee te vieren in de ochtend om 09:00 uur en ’s avonds om 19:00 uur. In het weekend op zaterdag om 09:30 uur en zondag om 10:00 uur.
Een extra gebedsuur
Naast de reguliere eucharistievieringen stelt Radio Maria de komende weken een speciaal gebedsuur in waarin wordt gebeden voor de huidige situatie in ons land. Dit zal zijn op dinsdagochtend van 11:00 uur tot 12:00 uur. Radio Maria nodigt iedereen uit om zich daarbij aan te sluiten. “De kracht van het gebed is ongekend. Dat maken we bij Radio Maria dagelijks mee”, aldus Ger Zimmermann, voorzitter van het katholieke station.
Gebedsradio
Het gebed heeft een belangrijke plaats bij Radio Maria. Dagelijks worden de getijdengebeden uitgezonden en wordt een paar keer per dag het rozenkransgebed gebeden, onder andere om 08:30 uur voorafgaand aan de ochtendmis van 09:00 uur. Luisteraars kunnen telefonisch en via e-mail intenties doorgeven waarvoor dan tijdens de gebedsmomenten gebeden wordt. Bij de middagrozenkrans om 12:15 uur is het mogelijk om via de telefoon een tientje mee te bidden.


Radio Maria Nederland is te ontvangen via DAB+, de website van Radio Maria op internet en de gratis app voor telefoon en tablet.

Contactgegevens Radio Maria Nederland
Telefoon: 073-6872000 (op werkdagen tussen 10:00 uur en 12:00 uur)
E-mail: info@radiomaria.nl
Internet: www.radiomaria.nl

 

EXTREME KRUISWEG AFGELAST

Helaas hebben we het besluit moeten nemen om de extreme kruisweg van vrijdag 3 april vanwege het coronavirus niet door te laten gaan. Door de nieuwe maatregelen van zowel de regering als de bisschoppenconferentie zijn we hierdoor genoodzaakt maar wij vinden het zelf ook niet verantwoord om het door te laten gaan.
Omdat de extreme kruisweg onlosmakelijk verbonden is met de Goede Week en Pasen zal de extreme kruisweg niet verplaatst worden naar een later tijdstip.