vrijwilligers v/h werkhuis

VRIJWILLIGERSWERK VAN HET WERKHUIS

Ongeveer vanaf de opening van Diaconie Nu in 2009 hebben we een samenwerkingsverband met het Werkhuis, onderdeel van de Rooyse Wissel. De mannen die vanuit het Werkhuis bij ons werken hebben allen een justitieel kader en een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Bij Diaconie Nu verrichten mannen schoonmaakwerkzaamheden. Dit doen ze op vrijwillige basis. Zo werken ze aan hun eigen terugkeer in de maatschappij en maken ze de plaatselijke gemeenschap tegelijk duidelijk dat ze hebben geleerd van hun fouten. Hun streven is als volwaardige burgers terug te keren in de maatschappij.
Tijdens koffie-momenten drinken de vrijwilligers koffie in het parochiezaaltje waar ook de inloopmorgen van Diaconie Nu plaats vindt. Hier ontstaat een gesprek tussen vrijwilliger en bezoeker met als resultaat dat er meer begrip ontstaan is. Het Werkhuis heeft openheid, daar waar mogelijk, hoog in het vaandel staan. Om deze reden is een vertegenwoordiging een keer uitleg komen geven over wie en wat het Werkhuis is aan onze tienerclub van Diaconie Nu.

Diaconie Nu hecht er waarde aan dat de mannen die hier komen poetsen in het kader van hun re-integratie geen therapeutische gesprekken aan de koffietafel te horen krijgen maar dat de alledaagse onderwerpen aan bod komen. Daarom is ervoor gekozen om onze vrijwilligers van Diaconie Nu niet speciaal te trainen zodat er een spontane ontmoeting plaats kan vinden tussen twee gelijken.