Parochieberichten Meterik

Welkom in de kerk.

NB: Op dit moment mogen er- wegens verscherpte coronamaatregelen- slechts 30 personen- per keer naar de kerk komen. Bij kerkelijke uitvaarten mogen weer 100 mensen aanwezig zijn.

Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden, met name bij het binnenkomen en verlaten van de kerk en bij het naar voren lopen voor het ontvangen van de Communie.

Het lijkt misschien overbodig omdat de kerk lang niet altijd vol zit, maar het is toch aan te raden om vooraf te reserveren.

• Iedereen mag zelf een bank uitkiezen om te gaan zitten. Echter:
  • het is wenselijk om gebruik te maken van alle banken langs de middenpad. Het is nu een uitstekende gelegenheid om met de gewoonte te breken om met zijn allen achteraan in de kerk op een kluitje te gaan zitten. SVP ook gebruik maken van de eerste 8 banken vooraan.
  • Mensen die niet uit 1 huishouden komen moeten 1,5 meter van elkaar plaats nemen.
  • Wij moeten weten wie er in de dienst is geweest. Mocht later blijken dat er iemand van de bezoekers toch Corona had, dan willen we iedereen kunnen bereiken.
  • We verzoeken u daarom: breng zelf van thuis een briefje mee met naam, adres en telefoonnummer. Vermeld ook of u gezond bent en bekend bent met de coronamaatregelen. Dat briefje kunt u dan op een schaaltje leggen en zal enkele weken worden bewaard. Daarna wordt het vernietigd.
  • Er is wel gelegenheid tot het ontvangen van de
  • Eerst gaat iedereen uit de rechterbanken ter communie, daarna de mensen uit de linkerbanken. Houdt svp in deze rij ook rekening mt 1,5m afstand.
  • Denk svp – in eigen en andermans belang- aan de 1,5 meter regel. Ook in de rij bij het ter communie gaan. Denkt u svp ook aan het gebruik van een mondkapje.

Wie echt zeker wil zijn van een plaats kan reserveren. Dat kan bij Susan Baltussen; 077 398 6983 of susanbaltussen@planet.nl

Lectoren, acolieten en collectanten:

Lector                                     acoliet                                                collectant

Misintenties

Misintenties kunnen worden opgegeven:

1. door de intentie(s) op papier te stellen, met bijsluiting van € 27,50 en onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer van de aanvrager in een envelop te doen en deze te deponeren in de brievenbus van de pastorie.
  2. Door een e-mail te sturen naar: rkparochiemeterik@gmail.com of susanbaltussen@planet.nl en daarin de gegevens van de misintentie te vermelden. Vervolgens kunt u € 27,50 overmaken op bankrekeningnr. NL20RABO0133303497 onder vermelding van de intentie en de datum van de intentie.
  3. door op weekdagen tussen 20.00 en 21.00 uur te bellen met 06-254 254 74 en de intentie door te geven en vervolgens het geld over te maken op het bankrekening.nr. van de parochie.

In het weekend en op alle andere tijdstippen kunt u een voicemailbericht en uw telefoonnummer inspreken. U wordt dan teruggebeld.

Wilt u een H. Mis bestellen? Doe dit dan ruim op tijd. Een en ander moet

administratief worden verwerkt en we willen graag uw intentie minstens eenmaal in ‘t Krèntje kunnen plaatsen.

Kerkbijdrage kunt u overmaken op bankrekeningnr. : NL36RABO0133303500

Opgeven voor doopsel:

Wilt u uw kindje laten dopen, dan kunt u hiervoor contact opnemen met het algemeen secretariaat, op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend telefonisch bereikbaar op tel. 077 3981416 of via email: secretariaat@parochiefederatie-horst-sevenum.nl

Ziekencommunies gaan niet door ivm de regelingen rond coronavirus.

Kent u iemand die graag een gesprek zou hebben met een priester? Meld dat dan op het secretariaat ( 077-398 14 16 ).  Onze priesters kunnen dan een afspraak maken voor zo’n (telefonisch) gesprek.

Telefoonnummer priesternooddienst :

Er is een telefoonnummer beschikbaar voor het geval u dringend een priester nodig hebt. Dit nummer is:  06 55408023

Uitdrukkelijk verzoek om dit nummer alleen te bellen in geval van dringende nood, zoals ziekenzalving en niet voor het doorgeven van misintenties en andere vragen. Hiervoor dient u het algemeen nummer van het secretariaat te gebruiken.

Voor de agenda- onder voorbehoud ivm coronamaatregelen

Volgens het rooster zijn er de komende tijd H.Missen op: 28 november, 12 december, 24 en 25 december.