Parochieberichten Meterik

H.Missen

Langzaam maar zeker wordt alles weer ‘zoals het was’: de maatregelen worden steeds meer versoepeld. Ook in de kerk. Het maximaal aantal kerkbezoekers is voor onze kerk tot nader order vastegesteld op 70.

Bij een kerkelijke uitvaart mogen weer 100 mensen aanwezig zijn.

Vooraf reserveren is niet meer nodig.

Iedereen wordt verzocht bij binnenkomst wél naam en telefoonnummer te noteren.

Er moet echter nog wel rekening worden gehouden met de 1,5m afstand regel. Zeker als er in de kerk gelopen wordt.

Lectoren, acolieten en collectanten:

Lector                                     acoliet                                                collectant

10-07: Henny Bergs               Max van Dieten                                  collecteschaal achter in de kerk

24-07: Susan Baltussen         Huub Baltussen                                 collecteschaal achter in de kerk

Misintenties

zaterdag 10 juli, 15e zondag door het jaar, 19.00 uur,

1. Karel Jenneskens ( verjaard.)

zaterdag 17 juli: geen H.Mis ivm rooster

zaterdag 24 juli, 17e zondag door het jaar, 19.00 uur

nog geen misintenties

Misintenties kunnen worden opgegeven:

1. door de intentie(s) op papier te stellen, met bijsluiting van € 27,50 en onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer van de aanvrager in een envelop te doen en deze te deponeren in de brievenbus van de pastorie.
  2. Door een e-mail te sturen naar: rkparochiemeterik@gmail.com of susanbaltussen@planet.nl en daarin de gegevens van de misintentie te vermelden. Vervolgens kunt u € 27,50 overmaken op bankrekeningnr. NL20RABO0133303497 onder vermelding van de intentie en de datum van de intentie.
  3. door op weekdagen tussen 20.00 en 21.00 uur te bellen met 06-254 254 74 en de intentie door te geven en vervolgens het geld over te maken op het bankrekening.nr. van de parochie.

In het weekend en op alle andere tijdstippen kunt u een voicemailbericht en uw telefoonnummer inspreken. U wordt dan teruggebeld.

Wilt u een H. Mis bestellen? Doe dit dan ruim op tijd. Een en ander moet

administratief worden verwerkt en we willen graag uw intentie minstens eenmaal in ‘t Krèntje kunnen plaatsen.

Kerkbijdrage kunt u overmaken op bankrekeningnr. : NL36RABO0133303500

Opgeven voor doopsel:

Wilt u uw kindje laten dopen, dan kunt u hiervoor contact opnemen met het algemeen secretariaat, op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend telefonisch bereikbaar op tel. 077 3981416 of via email: secretariaat@parochiefederatie-horst-sevenum.nl

Ziekencommunies

Kent u iemand die graag een gesprek zou hebben met een priester? Meld dat dan op het secretariaat ( 077-398 14 16 ).  Onze priesters kunnen dan een afspraak maken voor zo’n (telefonisch) gesprek.

Telefoonnummer priesternooddienst :

Er is een telefoonnummer beschikbaar voor het geval u dringend een priester nodig hebt. Dit nummer is:  06 55408023

Uitdrukkelijk verzoek om dit nummer alleen te bellen in geval van dringende nood, zoals ziekenzalving en niet voor het doorgeven van misintenties en andere vragen. Hiervoor dient u het algemeen nummer van het secretariaat te gebruiken.

Kerkhof

Het kerkhof in Meterik ligt er altijd netjes bij. Een enthousiaste groep vrijwilligers zorgt daar voor.

U weet vast wel dat er voor het uitstrooien van as een strooiveldje is. En het is zaak dat dat er ook netjes bij ligt.

Vraag van de kerhofschoffelaars is dan ook, als u as uit wilt gaan strooien, om dan even met hen contact op te nemen. Dat kan via Jan Versleijen.

Jan Versleijen, 06-42956744 , of:   famversleijen@ziggo.nl