Het priesterteam

Het Priesterteam. In zwart toog met wit superplie van links naar rechts: kapelaan Karol Mielnik, kapelaan Peter Pierik, pastoor-deken Alexander de Graaf Woutering, kapelaan Hans te Boekhorst en kapelaan Marcin Fratczak. Samen met Bisschop Harrie Smeets tijdens diens dekenaatsbezoek op 4 mei 2019 na het gezongen middaggebed om 12.00u.
 

Pastoor Lic. A. de Graaf Woutering

woutering
Alexander de Graaf Woutering
Hoofdstraat 7, 5961 EX, Horst
Tel. 077-3981416,
a.degraafwoutering@rkhorst.nl
Van 1989 tot 1993 – in de tijd van deken Hanneman – was hij kapelaan in de dekenale Lambertusparochie in Horst. Pastoor de Graaf Woutering was werkzaam in de Paterskerk in Venray en als assistent in het dekenaat Venray. Hij heeft een universitaire studie in de Sociale Leer van de Kerk afgerond. Naast zijn werkzaamheden in Horst zal hij een klein gedeelte van zijn tijd als aalmoezenier blijven besteden aan zijn werkzaamheden bij de Dienst Kerk en Samenleving.

Kapelaan Peter Pierik
Per 1 november 2018 werkt kapelaan Peter Pierik, 57 jaar, binnen onze federatie. Kapelaan Pierik zal gaan wonenwoont in het klooster van de zusters Benedictinessen van de Oude Munt in Tegelen en elke dag actief zijn voor de 10 geloofsgemeenschappen van onze federatie. Hij heeft een pied a terre in de pastorie van Sevenum.
Kapelaan Pierik, die in het verleden op meerdere plaatsen pastoor is geweest, wil heel nadrukkelijk kapelaan zijn onder verantwoordelijkheid van een pastoor en in intense samenwerking met een groep priesters. 


Kapelaan Marcin Fratczak
fratczak
Kapelaan Marcin Fratczak
pastoor Jeukenstraat 4
5966  NM America
Kapelaan Marcin werd geboren op 1 augustus 1986 in Slupca, Polen. Hij  is afgestudeerd aan de middelbare school met de studierichting  wiskunde. In 2006 ging hij naar het seminarie van Gniezno. Tijdens zijn seminarietijd heeft hij 9 maanden bij de Italiaanse  gemeenschap ‘Cenacolo’ gewerkt. Sindsdien werkt hij voor Charity Foundation ‘Jongeren in de verslaving’.
Begin augustus 2014 kwam hij als diaken naar de parochies van Horst waar hij 6 maanden stage liep en de Nederlandse taal leerde. Op 30 mei 2015 werd hij in Gniezno tot priester gewijd en nu is hij begonnen met zijn pastoraal werk in de parochies van Horst.

Kapelaan Hans te Boekhorst

Kapelaan Hans te Boekhorst, afkomstig uit Noord-Brabant, is sinds 1 oktober 2016 werkzaam in het dekenaat Horst en woont in Baarlo. Voorheen was hij kapelaan in de St.-Lambertusparochie te Nederweert tussen 1989 en 1997; vervolgens pastoor te Blitterswijck en Wanssum van 1997 tot 2008 en in die jaren met een kleine onderbreking ook administrator van Castenray. Daarna werd hij pastoor van Heythuysen, Baexem, Grathem, Kelpen-Oler en Leveroy van begin 2008 tot eind 2012.
Vervolgens heeft hij enkele jaren doorgebracht in de trappistenabdij Lilbosch te Echt. In die jaren heeft hij de opleiding tot boomverzorger gevolgd. De verzorging van bomen praktiseert hij nu nog van tijd tot tijd op zijn vrije dagen als hobby.